tirsdag den 29. juli 2008

1k karmindompap forklædt som voksen!


Er taget til Gedser igen for at prøve lidt aften mærkning, og har nettene oppe 17:15 til 22:20.
En af de første fugle jeg fanger, er en 1k karmindompap, som har forklædt sig som en gammel han ved at smøre sig ind i formentlig kirsebær, så den er blevet helt rød i hovedet og på brystet.
Derudover fangede jeg: rødstjert 1, gulbug 4, gærdesanger 2, tornsanger 8, løvsanger 1, skovspurv 1, grønirisk 4, tornirisk 4, i alt 26 fugle.
Jens W Christoffersen.

lørdag den 26. juli 2008

Aftenmærkning igen en succes!




Den 24/7 tog jeg igen til Gedser for at se om jeg kunne fange lige så mange fugle som dagen før.
Havde nettene oppe kl. 18:30 og lukkede igen kl. 22:00 og det gav godt med fugle på de 3½ time, hele 39 fugle!
Den første fugl jeg pillede ud af nettet var en 1k Karmindompap; årets første 1k.
Derudover fangede nogle er del mere ventede arter såsom: grønirisk, gransanger, tornsanger, havesanger, gulbug, munk, skovspurv, gærdesanger, jernspurv, løvsanger, kærsanger og rørsanger.
Efter sådanne et par godt dage på odden må man vel konstatere at trækket af småfugle så småt er gået i gang.

Jens W Christoffersen

onsdag den 23. juli 2008

Aftenmærkning d. 23/7


Tog til Gedser om aftenen for at se om der skulle være lidt fugle at mærke!
Da jeg kom herned kunne jeg se, at Hans også havde været her nede og mærke mellem kl. 12:35- 16:15 og havde fanget 22 fugle, jeg så regnede faktisk ikke med og fange nogle fugle uden ring, men der var pænt med fugle.
Jeg havde net op kl. 18:30 til kl. 22:00 og fangede 42 fugle, så der blev fanget 64 fugle den dag uden morgen fangst.
Både Hans og jeg fik en stor flagspætte i nettet, men ellers var der ikke noget udover normalen en del tornsangere, gærdesangere og skovspurve.
Udover ringmærkningen kan det da nævnes, at der sad en skovsanger og kaldte.

Jens W Christoffersen.

En fin sommer-eftermiddag.







Fik besøg af Mads, der gerne ville se, om jeg kunne fange og mærke lidt fugle. Selv om det var ved middagstid, mente jeg nok, at det kunne lade sig gøre, så vi kørte ud på Gedser Odde og satte alle garnene.



Jeg håbede at fange 3-4 fugle på et par timer, men det var faktisk det, der var på hver netrunde! I alt 22 nymærkede på 4 timer her midt i agurketiden! Der var flest Tornsangere og Gulbuge, men vi fik dog også fanget Gærdesanger, Løvsanger, Gransanger, Munk og Tornirisk. På næstsidste runde gav det sandelig en Stor Flagspætte ungfugl!
Hans.



lørdag den 5. juli 2008

Den store markeds dag



Startede dagen med og sætte net op kl. 03:30 i næsten vindstille vejr og klar himmel.
Den første runde gav en Græshoppesanger, Karmindonpap, to Husrødstjerter ud af 11 fugle samt en Gulirisk der fløj rundt og kaldte, en ok start.
Jeg fik mærket 24 fugle og lukkede nettene ned kl. 11 så jeg kunne komme ind til Gedser og hjælpe Hans, Louis og Michael med kræmmermarkedet.
På kræmmermarkedet var Hans, Louis og Michael godt i gang og det var gået meget godt, de havde da fået solgt lidt bøger nogle kikkerter en del konkurrencer med mere.
Vi fik solgt for ca. 1200 kr. og snakket med en masse lokale folk, så det var en rigtig god dag.
Der efter tog jeg hjem til Louis for at hjælpe ham med at få slået hans græs, der vist ikke var slået den sidste måned. Græsset blev slået selvom det kostede en masse sved og en plæneklipper livet, så måtte låne naboens plæneklipper for og få slået det færdig.
Jens W Christoffersen.